Kunst bestaat al heel lang. In elk tijdperk wordt een verschillende soort kunst gemaakt. Kunst is iets wat mensen bindt. Gevoelens worden verwerkt in de kunstwerken. Veel mensen willen kunst in huis hebben. Bij Abraham Art kun je kunst lenen en kopen. Er zijn heel veel verschillende kunstwerken. Dat komt omdat kunst in elk tijdperk anders is. Zo hebben we in de geschiedenis vele tijdperken gehad met verschillende soorten kunst. in deze blog lichten we bepaalde tijdperken uit met de kunst die erbij hoort.

Prehistorische kunst

Prehistorische kunst is heel zeldzaam en duur. Vaak liggen deze kunstwerken in musea omdat ze zo waardevol en zeldzaam zijn. De kunstwerken uit de prehistorische tijd komen vooral uit Afrika. Hier woonde de eerste bewoners van de aarde. Ook zij maakte kunst. Vaak gaat het om beeldjes gemaakt uit klei of zijn het tekeningen op muren. Deze kunstwerken vertellen veel over hoe de mensen toendertijd leefden. Het zijn niet de mooiste kunstwerken en daarom is de vraag naar kunstwerken uit deze tijd niet hoog. Echter moeten deze kunstwerken wel bewaard worden en daarom zitten ze veilig in een museum

Kunst in de oudheid

Wanneer we het hebben over kunst in de oudheid hebben we het vaak over kunst uit Griekenland en uit het Romeinse rijk. Deze kunst bestaan vooral uit mooie stenen beeldjes die iconisch waren uit deze tijd. Er werden vooral beeldjes gemaakt van belangrijk generaals uit het leger wanneer ze een belangrijk oorlog hadden gewonnen. Ook mensen uit de senaat hadden vaak zo’n beeldje. Stenen beeldjes waren in die tijd heel populair en alleen voor de belangrijke en rijke mensen. De Grieken en Romeinen waren erg goed ontwikkeld in vergelijking met andere volken. Zo bouwde zij ook mooie tempels en huizen. De kunst van de Grieken en Romeinen was dan ook stukken mooier dan de kunst van andere volkeren.

Westerse kunstgeschiedenis

Na de Romeinse tijd zijn er veel tijdperken geweest maar de renaissance was het belangrijkste tijdperk. Deze speelde zich af tussen 1400 en 1600 na Christus. De kunst bestond vaak uit mooie beeldjes van verschillende stromingen en schilderijen. Veel gebeurtenissen werden geschilderd. Tot de dag van vandaag kent iedereen deze schilderijen wel wanneer hij of zij deze ziet.

Moderne kunst

Moderne kunst is een ook een groot tijdperk geweest uit de geschiedenis. Abstracte kunst en andere schilderkunst staan symbolisch voor dit tijdperk. Zo kennen veel mensen de kunstenaar Mondriaan die abstracte kunst maakt. Met lijnen en kleuren beeldde hij dingen uit. Kunst uit deze tijd is ook veel geld waard.

Kunstuitleen

Omdat kunst zo duur is kunnen veel mensen geen kunstwerken betalen. Echter willen mensen wel vaak kunst in huis hebben. Abraham Art is een van de bedrijven waar je kunst kunt lenen. Kunstuitleen heet dit. Woon je in Amsterdam en wil je graag kunst lenen? Er is ook kunstuitleen in Amsterdam. Hier kun je ook kunstwerken uit mooie tijdperken lenen en in je woning zetten. Een kunstwerk staat heel chique in je huis en je zal er zeker aandacht van trekken van visite of andere bezoekers.