Kunst in Groningen

In Groningen ontdek je inspirerende kunst, kunstenaars en verhalen in de gedigitaliseerde collecties van Europese musea, galerijen, bibliotheken en archieven. Je kunt schilderijen, tekeningen, gravures en beeldhouwwerken verkennen van instellingen voor cultureel erfgoed in heel Europa en meestal van over de hele wereld.

Ze hebben meer dan de beste 20 kunstgalerijen die fascinerend zijn van alle afdelingen van de Kunst van Europa en die het rijke aanbod van Europese kunst, beeldhouwkunst en decoratieve kunsten van de MFA omvatten. Deze omvatten kunstwerken uit de middeleeuwen tot het midden van de 20e eeuw en ook de moderne tijden met bekende kunstenaars over de hele wereld.

De kunstenaars

Zo vind je er bijvoorbeeld 17e-eeuwse Nederlandse en Vlaamse schilderijen, de collectie omvat Rembrandts, evenals baanbrekende werken van Peter Paul Rubens en zijn belangrijkste leerling, Anthony Van Dyck. Sommige musea hebben uitstekende Spaanse schilderijen, waaronder meesterwerken van Diego Velázquez, Francisco de Zurbarán en El Greco. Verder zul je versteld staan van de kunstgalerie van de beroemde Nederlandse schilder Erik Zwezerijnen, zijn kunstwerken zijn te zien in verschillende galerijen over de hele wereld: New York, Monaco, Barcelona, Parijs, Rio de Janeiro en Miami.

Cultuur snuiven in Groningen

Er zijn veel meer kunstgalerijen en kunstimpressies in heel Groningen te zien, afhankelijk van je passie voor kunstimpressies die je wenst te zien. Ze hebben ook gespecialiseerde galerijen en stijlkamers voor curiosa. House Drawing Room benadrukt de diverse collecties meubels, sculpturen en decoratieve objecten uit de 16e tot 18e eeuw en sommige van onze grote moderne kunstenaars. De collectie 19e-eeuwse Nederlandse schilderkunst is wereldberoemd, met opmerkelijke werken van de grote impressionistische en postimpressionistische kunstenaars, en de afdeling heeft ook een van de grootste collecties van zijn werk buiten Nederland en de rest van ’s werelds grootste kunstenaar. Je zult versteld staan van het grootste deel van het Nederlandse museum met van alles over de Nederlandse cultuur op het gebied van landbouw, zeilen en nog veel meer. Je kunt vele uren in Groningen doorbrengen en genieten van veel klassieke en moderne kunst. Je vindt hier echt overal een stukje Nederlandse geschiedenis.